Man har sommetider lov til at glæde sig over at få ret.

I disse dage har et udvalg under kirkeministeriet afsluttet et arbejde med at lave et ritual for indgåelse af registreret partnerskab for homoseksuelle i folkekirken. Der er bred politisk opbakning til et sådant ritual.
I foråret 2001 forudså den daværende kirkeminister, at et sådan ritual ville komme ad åre, men ville ikke foreslå det for tiden var næppe moden. Det fik jeg, der var minister dengang, på puklen for fra mange sider. Artikler i Berlingske Tidende og Kristeligt Dagblad behandlede sagen indgående. Jeg blev dog fejret i næsten alle Europas bøssetidsskrifter, hvad jeg stadig kan få bekræftet, når jeg googler lebech med de rette stikord.
Det er rart at få ret med tilbagevirkende kraft. Jeg rejste samme forår også en debat om at folkekirken skulle have ændret sin sognestruktur – sådanne ændringer har været undervejs siden.
Et af debatemnerne, jeg også rejste, var den danske kirkeordning. Det fik Dansk Folkeparti til at spørge statsministeren, om mine meninger, og jeg blev tvunget til pænt at understrege, at jeg kun rejste en debat. Dansk Folkeparti og jeg havde det jo generelt skidt sammen på grund af den ophedede indvandrerdebat, hvor jeg klart blev opfattet som en af partiets hovedfjender.
Jeg gad vide om en kirkelig nyordning ikke også vil komme indenfor det næste årti.
Allerede for flere år siden fik jeg ret i striden om den muslimske begravelsesplads i København. Havde man fulgt min model, ville begravelsespladsen kunne have været etableret tre år, før den blev det, og det ville ikke have kostet staten en krone.
Jeg får ikke altid ret. Og jeg ved, at man ikke kan bruge den glæde at få ret efter mange år til ret meget, men det varmer lidt på en regnfuld septemberdag.

Om Johannes

Uddannelse • Aarhus Universitet, Europastudier ved Center for Europæiske kulturstudier, 1994-1996 • Aarhus Universitet , Nordisk sprog og litteratur, 1969-1975. cand. mag 1975 • Aarhus Universitet, Historie, 1973-1975, cand. mag. 1975 • Civilforsvarskorpset, Befalingsmand af reserven 1967-1969, • Viborg Katedralskole , student 1967 Undervisningserfaring • Gæstelærer ved Aarhus Universitet Center for Europæiske Kulturstudier 1999 • Censor ved Aarhus Universitet, Center for Europæiske Kulturstudier , 2001- • Lærer ved Holstebro Gymnasium, 1978-2000, 2002-2007, 2009- • Lærer ved Holstebro Handelsskole, 1975-1978 • Undervisningsassistent, Aarhus Universitet, Institut for Nordisk sprog og litteratur, 1973-1975 • Lærer i dansk for udlændinge, Folkeuniversitetet i Århus 1972-75 Politisk arbejde • Medlem af Europaparlamentet 2007 - 2009 • Statsrevisor 2002- 2007 • Vicepræsident i ELDR 2002- 2008 • Fungerende kulturminister 2001 • Kirkeminister 2000-2001 • Landsformand Det Radikale Venstre, 1997-2000 • Forskellige organisatoriske poster i Det Radikale Venstre 1981- Andet • Medlem af Danmarks Radios bestyrelse 1999-2000 • Organisator af European Youth Parliament i Holstebro, 1994
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.