Godt valgmøde for nye vælgere om regionspolitik

Jeg har i dag deltaget i et veltilrettelagt valgmøde organiseret af region midt med Y GLobe som praktisk arrangør. Mødet var på UCH, Handelsskolen i Holstebro, men konceptet har besøgt mange ungdomsuddannelser i regionen
5 politikere bliver sat i et panel foran en storskærm. Tilrettelæggerne i form af en ung ordstyrer opstiller en række politiske dilemmaer for eleverne.
Prioriter følgende områder:
Projekter for talenter på ungdomsuddannelser eller projekter for frafaldstruede elever?
Styrkelse af bustrafikken, så det bliver nemmere at komme til uddannelsesstederne, eller etablering af flere arbejdspladser?
Nedbringelse af ventetid på skadestue/akutmodtagelse eller på scanning ved mistanke om kræft?
Hvert dilemma præsenteres på en morsom video og af ordstyreren. Eleverne kan med deres mobil sende sms´er med spørgsmål til storskærmen og stemme om dilemmaerne.
Politikerne får så lov til at deltage i debatten. Vi var egentlig forbavsende enige også med eleverne. Det var interessant, at eleverne fx i spørgsmålet om skadestuer over for kræft helt klart ville prioritere kræftscanningen, selvom de fleste må forvente at stifte bekendtskab med skadestuen før scanningen. Eleverne udviste generelt en stor grad af ansvarlighed og tænkte ikke nødvendigvis på egne interesser i den politiske prioritering.
Som politikere spillede vi lidt en statistrolle, men fik da vores budskaber præsenteret, og med de få politiske møder, der er om regionsvalget, er man jo glad for lidt.
Det vigtige var, at mødet var fremragende til at vække nye vælgere og motivere dem til at stemme. Jeg ved fra samfundsfagslærere på Holstebro Gymnasium, hvor mødet også har været afholdt, at det også der var særdeles vellykket!
Endelig blev det jo understreget, hvor svært det kan være at prioritere, selvom de valgte eksempler var lidt hårdt trukket op! Og det er jo god lærdom for alle vælgere! Politikerne ved det jo!

Om Johannes

Uddannelse • Aarhus Universitet, Europastudier ved Center for Europæiske kulturstudier, 1994-1996 • Aarhus Universitet , Nordisk sprog og litteratur, 1969-1975. cand. mag 1975 • Aarhus Universitet, Historie, 1973-1975, cand. mag. 1975 • Civilforsvarskorpset, Befalingsmand af reserven 1967-1969, • Viborg Katedralskole , student 1967 Undervisningserfaring • Gæstelærer ved Aarhus Universitet Center for Europæiske Kulturstudier 1999 • Censor ved Aarhus Universitet, Center for Europæiske Kulturstudier , 2001- • Lærer ved Holstebro Gymnasium, 1978-2000, 2002-2007, 2009- • Lærer ved Holstebro Handelsskole, 1975-1978 • Undervisningsassistent, Aarhus Universitet, Institut for Nordisk sprog og litteratur, 1973-1975 • Lærer i dansk for udlændinge, Folkeuniversitetet i Århus 1972-75 Politisk arbejde • Medlem af Europaparlamentet 2007 - 2009 • Statsrevisor 2002- 2007 • Vicepræsident i ELDR 2002- 2008 • Fungerende kulturminister 2001 • Kirkeminister 2000-2001 • Landsformand Det Radikale Venstre, 1997-2000 • Forskellige organisatoriske poster i Det Radikale Venstre 1981- Andet • Medlem af Danmarks Radios bestyrelse 1999-2000 • Organisator af European Youth Parliament i Holstebro, 1994
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.