Johannes Lebech på vej til Regionsrådet?

Jeg sagde i forrige uge mandag den 19.11 efter opfordring ja til at stille op til Regionsrådvalget i 2013 som en af de radikale kandidater.
I min kandidatpræsentation skrev jeg følgende:
Opstillingen til Regionsrådet bliver en helt ny politisk udfordring for mig.
Personligt vil det været naturligt for mig. Jeg har boet i region Midtjylland næsten hele mit liv. Jeg er født mellem Viborg og Skive, er uddannet ved Aarhus Universitet og har levet hele mit arbejdsliv i Vestjylland som gymnasielærer. Jeg tilbringer meget af min fritid ved Limfjorden i Salling i mit sommerhus. Det er en region, jeg kender og holder af. Jeg er meget optaget af den samlede regions udvikling og fremtid.
Min politiske baggrund er mange års organisatorisk arbejde i regionen og som kandidat i adskillige valgkredse. Min egentlige politiske erfaring har jeg fra min tid som landsformand, minister, statsrevisor og medlem af Europaparlamentet. Jeg er klar over, at arbejdet i regionsrådet ikke umiddelbart kan sammenlignes med det politiske arbejde, jeg hidtil har deltaget i, men der er adskillige paralleller. Jeg har hver gang, jeg begyndte på et nyt politisk område rimelig hurtigt vist mig i stand til at håndtere nye udfordringer.
Politik
Umiddelbart er jeg mest optaget af regionens overordnede udvikling: erhvervsmæssigt, miljømæssigt, infrastrukturmæssigt og kultur- og uddannelsesmæssigt. Jeg kunne ønske mig, at regionerne på disse områder havde større indflydelse og power, men det er vigtigt, at vi bruger de resurser og den indflydelse, vi har, til at fremme regionens udvikling. Alene regionens rolle som formidler af samarbejde mellem kommunerne og som ideskaber vil være noget, jeg med stort engagement vil gå ind i.
På sundhedsområdet er det vigtigt, at vi i regionen efter års stridigheder fokuserer på kvaliteten af sundhedssystemet fra den primære sundhedssektor til den specialiserede sygehussektor. Det er centralt, at patienten oplever en sammenhæng i sit behandlingsforløb fra første diagnose over behandling til efterbehandling, genoptræning og rekreation. Men det er også vigtigt at understrege, at regionen skal kunne sikre højt specialiseret behandling på internationalt niveau i sit område.
De sociale opgaver som regionen har ansvar for, finder jeg væsentlige, og jeg kan tilslutte mig partiets politik på området.
Kandidat
Som nævnt ovenfor møder jeg som kandidat med en stor politisk erfaring og et langt politisk engagement.
Mange af de opgaver som regionen skal og kan løse, kender jeg ikke i de detaljer, som jeg selv finder nødvendige. Vælger opstillingsmødet at placere mig som central kandidat, kan jeg garantere, at jeg i tide vil indhente den manglende viden.

Mødet
Opstillingsmødet blev meget spændende, kun få stemmer skilte de tre øverste kandidater. Jeg blev så ”taberen” og fik en 3. plads, men egentlig et ganske tilfredsstillende politisk comeback efter mere end 3 års politisk tavshed.

Herunder uddrag af pressemeddelelsen:
Radikale Venstre i Midtjylland har valgt regionskandidater Poul Erik Christensen fra Skive er valgt som spidskandidat til Regionsrådet for de Radikale i Midtjylland. Samtidig blev fire topkandidater valgt i rækkefølgen 2. Hanne Roed, Aarhus, 3. Johannes Lebech, Holstebro, 4. Svend Thorhauge, Ry og 5. Charlotte Juhl Andersen, Horsens.

Radikale midtjyder var mandag aften samlet for at vælge spidskandidat og yderligere fire topkandidater til Regionsrådet. Der var livlig debat om fremtidens faglige og politiske udfordringer som et borgernært sundhedsvæsen og forebyggelse, ligesom også psykiatrien, miljø, uddannelse, kultur og kollektiv trafik i yderregionerne var varme emner.

Valget til spidskandidat blev fulgt med spænding til det sidste, da forsamlingen skulle ud i fire afstemninger, hvor kandidaterne én for én blev sorteret fra indtil spidskandidaten havde fået 50% af stemmerne.

Om Johannes

Uddannelse • Aarhus Universitet, Europastudier ved Center for Europæiske kulturstudier, 1994-1996 • Aarhus Universitet , Nordisk sprog og litteratur, 1969-1975. cand. mag 1975 • Aarhus Universitet, Historie, 1973-1975, cand. mag. 1975 • Civilforsvarskorpset, Befalingsmand af reserven 1967-1969, • Viborg Katedralskole , student 1967 Undervisningserfaring • Gæstelærer ved Aarhus Universitet Center for Europæiske Kulturstudier 1999 • Censor ved Aarhus Universitet, Center for Europæiske Kulturstudier , 2001- • Lærer ved Holstebro Gymnasium, 1978-2000, 2002-2007, 2009- • Lærer ved Holstebro Handelsskole, 1975-1978 • Undervisningsassistent, Aarhus Universitet, Institut for Nordisk sprog og litteratur, 1973-1975 • Lærer i dansk for udlændinge, Folkeuniversitetet i Århus 1972-75 Politisk arbejde • Medlem af Europaparlamentet 2007 - 2009 • Statsrevisor 2002- 2007 • Vicepræsident i ELDR 2002- 2008 • Fungerende kulturminister 2001 • Kirkeminister 2000-2001 • Landsformand Det Radikale Venstre, 1997-2000 • Forskellige organisatoriske poster i Det Radikale Venstre 1981- Andet • Medlem af Danmarks Radios bestyrelse 1999-2000 • Organisator af European Youth Parliament i Holstebro, 1994
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.