Julehilsen, især til medlemmerne i Holstebro

Julen 2014
Den 9.okotober blev jeg Holstebro kredsens folketingskandidat. Jeg vil gerne takke for den tillid, som kredsen dermed viste mig. Jeg har mod på den valgkamp, som vil komme i 2015. Jeg glæder mig til at kæmpe for radikale værdier, som jeg har gjort, siden jeg blev medlem i december 1980. Jeg har stadig det julebrev, hvor den daværende formand bød mig velkommen til de radikale i Holstebro.
Det er ikke alt, hvad den nuværende regering har gennemført, jeg er vildt begejstret for, og jeg synes, en del sager har været håndteret noget uheldigt, også af radikale ministre. Valgkamp og et eventuelt valg giver mig indflydelse på, hvor vores parti bevæger sig hen. Og trods fejl og kritik af den siddende regering vil jeg til enhver tid foretrække den frem for alternativet. Jeg ser med bekymring frem til en Venstreregering med en kombination af Dansk Folkeparti og Liberal Alliance som sit parlamentariske grundlag.
Jeg har det svært med den retorik, der omgiver asyl og integrationspolitik i dette land. Først forsøgte Venstre at bilde befolkningen ind, at den siddende regering er ansvarlig for det store antal asylansøgere som kommer til Danmark i disse måneder på grund af situationen i Syrien. Det er ganske enkelt ikke en serøs kritik, men det viser en opposition, der forsøger at slå plat på en udfordring, som regeringen står med. Regeringen har rigelig travlt med at tale om stramninger og tal i stedet for at koncentrere sig om udfordringen og dens løsning. Hele Europa har et stort flygtningeproblem lige nu. På den lange bane må vi arbejde for en fælles europæisk asylpolitik. Selvfølgelig er det rimeligt, at flygtningene fordeles ligeligt mellem de europæiske lande, og det er derfor ulykkeligt, at EU endnu ikke har en egentlig integreret flygtningepolitik.
De sidste år har været præget af stærke økonomiske reformer, men alt tyder på, at der er udsigt til, at vi endelig kan komme ud af krisen. Nye problemer viser sig som fx problemerne for landbruget i forbindelse med prissituationen og den russiske boykot af europæiske varer. Det betyder, at vi næppe kan undgå fortsat at arbejde med at rette den danske økonomi til, så vi kan bevare det velfærdssamfund, vi ønsker. Og vi må arbejde med at skabe nye arbejdspladser. Her er der grund til fokus på grøn omstilling. Helt lokalt skal vi kæmpe for at få sat gang i Maabjerg Energy Concept, der både vil være med til at skabe grøn energi og lokale arbejdspladser.
I folkeskolen arbejder lærerne hårdt for at implementere den nye folkeskolereform. De gør det med erindring om det voldsomme indgreb i deres arbejdsvilkår i forbindelse med overenskomsten. Jeg håber, at de nye overenskomstforhandlinger kombineret med tilpasninger af den nye reform vil skabe ro om folkeskolen, så den kan udvikle sig til igen at blive en folkeskole, som vi i fællesskab kan samles om.
De politiske udfordringer bliver store i 2015 både nationalt og internationalt. Jeg vil arbejde for styrket radikal indflydelse i et nyt folketing. Følg mig på facebook eller min blog: johanneslebech.dk
Jeg vil ønske medlemmerne og deres familier en glædelig jul og et godt nytår. Jeg håber, at I vil støtte valgkampen så godt, I kan. Det kan være i diskussioner på arbejdspladsen eller blandt venner. Men vi får også brug for mere konkret støtte under selv valgkampen.
Venlig hilsen Johannes Lebech

Om Johannes

Uddannelse • Aarhus Universitet, Europastudier ved Center for Europæiske kulturstudier, 1994-1996 • Aarhus Universitet , Nordisk sprog og litteratur, 1969-1975. cand. mag 1975 • Aarhus Universitet, Historie, 1973-1975, cand. mag. 1975 • Civilforsvarskorpset, Befalingsmand af reserven 1967-1969, • Viborg Katedralskole , student 1967 Undervisningserfaring • Gæstelærer ved Aarhus Universitet Center for Europæiske Kulturstudier 1999 • Censor ved Aarhus Universitet, Center for Europæiske Kulturstudier , 2001- • Lærer ved Holstebro Gymnasium, 1978-2000, 2002-2007, 2009- • Lærer ved Holstebro Handelsskole, 1975-1978 • Undervisningsassistent, Aarhus Universitet, Institut for Nordisk sprog og litteratur, 1973-1975 • Lærer i dansk for udlændinge, Folkeuniversitetet i Århus 1972-75 Politisk arbejde • Medlem af Europaparlamentet 2007 - 2009 • Statsrevisor 2002- 2007 • Vicepræsident i ELDR 2002- 2008 • Fungerende kulturminister 2001 • Kirkeminister 2000-2001 • Landsformand Det Radikale Venstre, 1997-2000 • Forskellige organisatoriske poster i Det Radikale Venstre 1981- Andet • Medlem af Danmarks Radios bestyrelse 1999-2000 • Organisator af European Youth Parliament i Holstebro, 1994
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.