Mine to minutter på landsmødet

Landsmødetale 2014

Tak til Margrethe for mange års politiske indsats i partiet. Til lykke til dig Margrethe med din kommissærpost. Til lykke til EU, der får en dygtig og kompetent kommissær. Til lykke til DRV, der får sit først medlem af Kommissionen.

Men Margrethe, det var jo for godt nok en del år siden sådan, at når du forlod en post, så overtog jeg den. Det skete både da du gik af som Landsformand og da du forlod kirkeministeriet.

Det skulle så ikke være denne gang?? Men til lykke til Morten og held og lykke til dig. Vi ved, at du med din flid og dit engagement er et godt valg. Tak for god tale!

Og de politiske udfordringer står jo næsten i kø: den økonomiske krise, europæisk samarbejde truet af nationalisme, klimaproblemer, omstilling til grøn energi og hvordan, hvordan sikrer vi, at Danmark ikke går midt over Udkants – Danmark og Storby – Danmark.

Vi har i regeringen opnået gode resultater og udvist mod og styrke til stærke reformer selv i en krisetid.

Men nogle af reformerne har skønhedspletter.

Vi skal nok med vores konsekvente økonomiske reformpolitik undgå at komme til at fremstå som superliberale, der ikke tager sociale hensyn. Det er ikke nok, at vi selv ved, at vi kæmper for de svage rettigheder.

Og at gennemføre en folkeskolereform uden at sikre sig, at de vigtigste aktører lærerne for alvor var med på vognen, var helt uacceptabelt. At det politiske system så yderligere under konflikten trådte gevaldigt på lærerne, gjorde det ikke bedre. Jeg er optimist, men der bliver et stort genopretningsarbejde, før vi får den folkeskole, som vi alle kan samles helhjertet om.

Nu er det jo i politik vigtigst at kæmpe for noget. Men alene udsigten til at få Lars Løkke som statsminister er et stærkt motiv til at være aktiv i politik – der er da noget at kæmpe imod!

Ren valgflæsk er det, at partiet Venstre lover milliarder ud i den blå luft til kræftbehandling, men værre er det, at de med et af deres nye udspil vil kriminalisere børn og med et andet sommerudspil vil sortere indvandrere efter religion og etnicitet.

Der er stærke radikale værdier, vi som parti skal fastholde og kæmpe for. Det vil jeg gerne bidrage til.

Tak for ordet. Godt landsmøde.

Om Johannes

Uddannelse • Aarhus Universitet, Europastudier ved Center for Europæiske kulturstudier, 1994-1996 • Aarhus Universitet , Nordisk sprog og litteratur, 1969-1975. cand. mag 1975 • Aarhus Universitet, Historie, 1973-1975, cand. mag. 1975 • Civilforsvarskorpset, Befalingsmand af reserven 1967-1969, • Viborg Katedralskole , student 1967 Undervisningserfaring • Gæstelærer ved Aarhus Universitet Center for Europæiske Kulturstudier 1999 • Censor ved Aarhus Universitet, Center for Europæiske Kulturstudier , 2001- • Lærer ved Holstebro Gymnasium, 1978-2000, 2002-2007, 2009- • Lærer ved Holstebro Handelsskole, 1975-1978 • Undervisningsassistent, Aarhus Universitet, Institut for Nordisk sprog og litteratur, 1973-1975 • Lærer i dansk for udlændinge, Folkeuniversitetet i Århus 1972-75 Politisk arbejde • Medlem af Europaparlamentet 2007 - 2009 • Statsrevisor 2002- 2007 • Vicepræsident i ELDR 2002- 2008 • Fungerende kulturminister 2001 • Kirkeminister 2000-2001 • Landsformand Det Radikale Venstre, 1997-2000 • Forskellige organisatoriske poster i Det Radikale Venstre 1981- Andet • Medlem af Danmarks Radios bestyrelse 1999-2000 • Organisator af European Youth Parliament i Holstebro, 1994
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.