Venstres kampagner: gavebod og desperation?

Sommerens Venstre kampagne om indvandrere og flygtninge blev efter sigende sat i gang af Inger Støjberg til stor frustration for forfatterne til partiets nye integrationsudspil.
Det var den kampagne, der på det nærmeste gjorde regeringen ansvarlig for, at der er et forøget antal af flygtninge i Europa, og som sorterede mellem egnede og ikke egnede indvandrere. Fx kunne Brasilianere få sværere ved at komme ind i landet end folk fra Argentina!

Og det blev ved. Så ville Løkke smide 1,5 mia ud til landets parcelhusejere i form af garanti for genindførelse af “bolig job” ordning, også kaldet håndværkerfradraget. Et rigtigt populært forslag, men frygtligt dyrt og ineffektivt, når det kom til at skabe arbejdspladser
Thomas Danielsen har i disse uger et opgør med plan og kystsikringlovgivning. Det er helt relevant at diskutere urimelighederne i den lovgivning, men han får det nærmest til at se ud, som om han ville have et Bilka i hver by og utallige feriecentre langs kysterne.
I sidste uge var det så mobning, der blev kaldt til kamp mod af Venstre, fint nok, det gør kronprinsessen også, men Venstre foreslog, at man kunne tage børnechecken fra forældre, hvis børn mobbede andre – nok lidt langt ude.
Og så i denne uge gælder det kontanthjælpsmodtagerne. Med tænkte regneeksempler kaldes der til kamp mod den befolkningsgruppe, hvor Venstre åbenbart er sikker på ikke at have en eneste vælger. Det er Venstre til gengæld i landbruget, som også for nogle uger siden fik tilsagn om at få ændret den nuværende “urimelige” miljølovgivning.
Det er selvfølglig fint, at oppositionen går til den i valgkampen, men Venstres kampagner virker noget opskruede og har derudover ofte karakter af ren gavebod til egne vælgergrupper. Gad vide om partiet har regnet på alle løfterne. Nok på dem enkeltvis, men alle? Og hvis de har, hvem skal så betale? de svage og miljøet?
Man får fornemmelsen af, at partiet er ved at gå i desperation over de middelmådige meningsmålinger for partiet og de deciderede dårlige meningsmålinger for statsministerkandidaten!

Om Johannes

Uddannelse • Aarhus Universitet, Europastudier ved Center for Europæiske kulturstudier, 1994-1996 • Aarhus Universitet , Nordisk sprog og litteratur, 1969-1975. cand. mag 1975 • Aarhus Universitet, Historie, 1973-1975, cand. mag. 1975 • Civilforsvarskorpset, Befalingsmand af reserven 1967-1969, • Viborg Katedralskole , student 1967 Undervisningserfaring • Gæstelærer ved Aarhus Universitet Center for Europæiske Kulturstudier 1999 • Censor ved Aarhus Universitet, Center for Europæiske Kulturstudier , 2001- • Lærer ved Holstebro Gymnasium, 1978-2000, 2002-2007, 2009- • Lærer ved Holstebro Handelsskole, 1975-1978 • Undervisningsassistent, Aarhus Universitet, Institut for Nordisk sprog og litteratur, 1973-1975 • Lærer i dansk for udlændinge, Folkeuniversitetet i Århus 1972-75 Politisk arbejde • Medlem af Europaparlamentet 2007 - 2009 • Statsrevisor 2002- 2007 • Vicepræsident i ELDR 2002- 2008 • Fungerende kulturminister 2001 • Kirkeminister 2000-2001 • Landsformand Det Radikale Venstre, 1997-2000 • Forskellige organisatoriske poster i Det Radikale Venstre 1981- Andet • Medlem af Danmarks Radios bestyrelse 1999-2000 • Organisator af European Youth Parliament i Holstebro, 1994
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.